Äntligen helg



Det känns bara för bra. Synd bara att diverse inköp de senaste dagarna har gjort en lite ekonomiskt strandsatt. I helgen blir det nog inge hejdundrande uteliv utan istället får man nog parkera sitt stora arsle i soffan å kika på melodifestivalen. Med tanke på förra veckans utbud kan man väl inte bli mer än positivt överraskad denna vecka.

Konstig dag idag måste jag säga. Trött som en tok när klockan behagade ringa 05.15! Motivationen var väl inte direkt på topp de första timmarna men arbetet gick bra och man hade väl egentligen inte tid att känna efter. Efter lunch kom det stora dyket, som ett hopp från tian i Harnäs. Vad landade man då? Jo i ett tillstånd där man inte kände för att göra en det ena en det andra. Men jobba måste man ju så det var bara att försöka hålla sig upprätt de sista timmarna. Sen var det om man klättrade upp längs stegen till tian igen, arbetsdagen närmade sig sitt slut. Å här sitter man ju nu, ledig de närmaste dagarna. En positiv anda har äntligen infunnit sig efter några timmars frånvaro.

Om dina svårigheter kan övervinnas, varför bekymra dig?
Om de inte kan övervinnas, varför bekymra dig?
- Spanskt ordspråk

Ännu en dag till ända!

Då har man avverkat ännu en dag i det monotona liv som kallas arbetslivet. Ibland känns det som saker å ting går i repris.....har det gått en vecka eller var det bara en otäck tillbakablick på föregående vecka. det känns som man fastnat i ett ekorrhjul där man hela tiden försöker finna nåt litet ljus i tunnel. För närvarande känns det som att ljuset symboliseras av ett litet stearinljus längst ner i Falu koppargruva - eller för all del vilken gruva som helst där solljuset hindras att tränga ner.



Vidare positivt blev inte detta inlägg men det kommer säkert bättre dagar.........

Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud,
men du kan hindra dem från att bygga bo i ditt hår
- Kinesiskt ordspråk

Nån gång skall vara den första!

Jaha! Det här blev alltså det första inlägget för mig som bloggare. Jag har väl alltid tänkt på att prova något liknande men aldrig tagit mig själv i kragen. Vet ej om jag har nåt intressant att säga men det får väl tiden utvisa eller...

I söndags tog jag en liten promenad ner på stan, tanken var att jag skulle gå in på Synsam och korrigera mina glasögon då en/flera mjölkbackar hade fått dem att ändra utseende. Svart på vitt:de hade blivit böjda så att de skavde av bara fan på mina öron. Glad i hågen kliver man in i butiken och vad kommer man där ifrån med? Jo en beställning på nya bågar och en synundersökning. Lika bra att förnya sig tänkte jag då och ändrade min design på glasögon totalt jämfört med vad jag har nu. Frågan är dock vad dem runt om mig tycker? Svaret kommer nog efter den 5 mars!!!!!

Jag har väl gått ordningen lite i förväg har! Man kanske ska presentera lite om sig själv först: Vad kan man säga jag är en kille på dryg trettio. För tillfället jobbar jag som färskvaruchef på en ICA-butik i Gävle. Jag har en annan utbildning i ryggen och söker för närvarande med ljus å och lykta efter ett jobb där min utbildning spelar en större roll.

Butiken där jag  jobbar har dock stått inför stora förändringar de senaste åren. Två ägarbyten har lämnats oss med en viss FR vars intresse enbart har gällt kostnader i allt från papperhandukar i lunchrummet till rengörinsmedel i charken. Vad har då allt detta resulterat i förrutom några svarta siffror i bokföringen. Det finns ett enkelt svar som vår kära chef (fråga mig inte hur) har lyckats undgå att se:

+ En utkörd personal
+ Tomma hyllor
+ Klagande kunder

Vad beror då allt detta på? jo allt är ganska enkelt:

Varor på lager kräver att nån fysisk person plockar upp dem i hyllorna. Allt är väl enkelt hittils? Svårigheterna börjat när nån fysisk person skall betalas för att göra detta. Denna person kommer med största sannolikhet att kosta pengar vilket inte de högre cheferna tycker om. Vad blir då resultatet? Jo en butik utan varor och med klagande kunder.

Vad får en då att stanna kvar på en sån arbetsplats?
Svaren är lika enkla som plurala:

1. Arbetskamraterna
2. Lönen som betalar hyran

Vad får en då att vilja lämna en sån arbetsplats?
Svaren är enkla:

1. Chefen
2. Arbetssituationen
3. Ett jävla schema som förutsätter att man är en kameleont.
4. Vår kära Christer har lämnat oss......


Mycket negativt har det varit denna första gång! Jag lovar att vara lite mer positiv i framtiden.

image4


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0