Kärlek eller inte?

När vet man när man är kär?  När vet man när man är förälskad? När vet man när man är intresserad av någon? Bra frågor va??? Skulle man veta svaret på dessa frågor så skulle mog livet kunna hjälpas på travet lite grand. Man har en känsla men man vet inte vad det betyder,,,man rannsakar sitt sinne men utan att finna denna viktiga beståndsdel, Detta sker inte utav en slump, det är just i dessa tillfällen som vår hjärna inte kan tänka rationellt. Människan har dock utveklat utveckat ett väldigt bra försvar mor dessa känslor.......förnekelse. Förnekelse fungerar i alla lägen...det är bara å ljuga utan att det verkar uppenbart. Varför man ljuger kan bara en själv svara på.

Livet kan ses som en hiss sägs det.....när man har kommmit en tredjedel vet man att man är på väg upp men kan inte stanna....kan du stanna? Vem fan kan stanna...livet har redan passerat gå. Jag har själv suttit å diskuterat dessa frågor med vissa nära kompisar å inte kommit till nån slutsats:( Vad innebär ett fulländat liv egentligen? Mår jag bra av att ha detta liv? Vem fan vet egentligen nåt då den enda som har den mista koll ställer frågan......

Varför är kärlek så smärtsam när den í ett annat ögonblick kan vara det mest underbara?

Kan man få svar?

Ett steg, två steg, tre steg..........

På vårt jobb har vi i dagarna startat en stegtävling, ett projekt med ett antal ICA-butiker runt om i landet, Syftet är som vanligt gott å vinsterna moderna men jag hakade dels på för att förbätttra min egen hälsa å välbefinnande dels därför att jag var intresserad av hur många steg man tar en helt vanlig arbetsdag, Eldprovet kom igår då tävlingen startade.......vad skulle den lilla diskreta räknaren visa vid dagens slut. Min stannade iaf på 21005 steg vilket enligt gällande expertis från det styrande rådet "tappa.se" motsvarade ca 16km!!! Vem fan behöver idrotta när man har ett sånt här jobb. Just nu försigår en lobbykampanj för att försöka få våra deltagare att lyda vår ärade LAGLEDARE att regga sina steg varje dag, man måste juh! kunna jämföra sig mot de andra slöfockarna:)

Inget visdomsord denna gång....sorry

En liten tanke

Det finns aldrig någon försäkran vare sig vad gäller döden eller kärleken.
Två människor möts.
Kärlek
De älskar.
Och de älskar och de älskar och sedan, en dag, tar kärleken slut lika tvärt som den en gång verkade uppstå, dess vresiga källa strypt av omständigheter, yttre eller inre.
Eller så fortsätter kärleken tills det att tiden tar slut eller så är den omöjlig från början, men ändå oundviklig.
Är sådan kärlek, den sistnämda, mest till besvär?
-Mons Kallentoft

Brooklyn Tigers!

För att använda en lite klyscha: det blev en liten påsksmäll i Läkerol arena igår. Småglinen från Ängelholm blev mosade av vårt kära Brynäs IF.....                  
BIF-Rögle 6-1




Det var en välbehövlig seger för vi får ju hoppas att Brynäs verkligen stannar kvar i elitserien. Här har man en ny arena å hur skulle det se ut om man spelade allsvenska matcher inför ja säg 2000 själar där. Fiasko hade varit ett ord som man kunnat lägga i sin mun. De återstår dock hela 21 poäng att spela å om man loosar nästa match samtidigt som Malmö vinner över Västerås (troligt) så står FYRA lag på nio poäng, match igen alltså.

Jaha då har man haft sin lilla ledighet. Konstig vecka det här men så blir det ju när man jobbar inom ett serviceyrke. En annan skall jobba när alla andra är lediga...lite surt är det å jobba varannandagars. Långfredagen var en ledig dag, tillbaka som vanligt på lördagen då det var min enligt schemat. Kors i taket men söndagen å idag är lediga å vädret har ju verkligen varit på ens sida. Måste nog ut i solen snart å skaffa sig lite färg. Man kan inte se ut som en alvedon hela året.

Om klumpighet skall beskrivas så kan nog mitt foto vara placerat bredvid förklaringstexten i ordboken. Imorse när jag tänkte ta en liten sväng med bilen upptäckte jag till min förfäran att biljäveln var helt död när jag vred på startnyckeln. I nästa sekund ser jag att lysknappen är intryckt å då går det upp för mig. Jag min idiot har låtit ljuset stå på hela natten, inte undra på att batteriet är helt dött. Min granne kommmer lägligt förbi å vi försöker putta i gång bilen men vi slet oss svettiga i onödan-den vela inte hoppa igång. Startkablar är enda alternativer men har man några sådana NEJ! Ett par står redan på min inköpslista.....Nu några timmar senare startar bilen iaf. min farbror fick komma förbi med startkalblar å då var det ju inga problem.

Statistiken om mental hälsa säger att en person av tio lider av någon sorts mental sjukdom. Tänk då på nio av dina vänner. Om de är helt okej, så kan det vara du!
-Rita Mae Brown

Sorg i S-viken!

En förlust å inte vilken som helst heller. Undra vad man mer kan skriva om matchen. SAIK visade inga av de tendenser de visat tidigare i både grundserien och slutspelet. Det är dock så här med bandy så länge allt avgörs i EN enda finalmatch. Den som har den bästa dagsformen och motivationen vinner....

              Rules anyway!!!!!!!!!!

Ikväll så står ju melodifestivalen för dörren. Media har ju spekulerat om resultatet hela dagen i både tidningar, radio och TV. Vem vinner då? Jag personligen tror att de står mellan en viss Sanna å en annan Perelli då den sistnämda pga av sin kändisfaktor tar hem spelet. Jag står forfarande i valet å kvalet om jag ska titta men som vanlig så hamnar man väl i soffan, om inte så får man väl läsa alla tidningar imorgon för att uppdatera sig.

Det kanske blir lite extrajobb imorgon. Sjukdomar å sjukskrivningar gör att vi inte har nå folk att ringa in vid olika tillfällen. Alla som nån gång har varit "extring" jobbar idag övervägande heltid. Vid sjukdomar uppstår då ganska stora svårigheter då den enda möjligheten för att lösa situationen är att få oss som redan jobbar heltid att ställa upp. Man vill ju gärna ha ett liv på sidan om jobbet! Denna gång var jag dock för snäll så jag tackade ja...

Om du vill bli älskad, älska dig själv
-Hekaton

PS Jävligt lätt att säga men svårare att göra DS

Vilken jävla dag!

Äntligen hemma från denna helvetiska dag på jobbet. Slit å släp från tidig otta å för vad som det känns för ingen nytta. Inget jobb i världen ska kräva att de anställda jobbar obetald övertid å sliter som djur för att deras avdelningar i affären skall fungera. Själva arbetet har flytit på riktigt bra idag ändå men det är inte där skon klämmer. Klämmer som fan gör den när man kommer till chefens attityd å inställning till hur jobbet skall skötas. Hans favorituttryck
"I min värld" används flitig å syftar till hans uppfattning hur saker å ting skall göras. Synd bara att hans värld å de anställdas värld inte direkt stämmer överrens med varandra. Han kan komma dragandes med sina floskler hur mycket han vill men det hjälper oss som jobbar på golvet föga. Att ta en diskussion med nämda person är som att tala med en betongvägg! Bör tilläggas att jag kände en stark vilja att säga upp mig på studs idag men har man inget annat jobb att falla tillbaka på så är det ju inte direkt nån lysande idé:

Nog om jobbet nu. Ikväll startar äntligen inebandyn för "säsongen". Man har allt längtat. Det är dags att röra lite på fläsket, vilket kan behövas. En annan sidoeffekt som det ger är en förhoppningsvis bättre kondition. Nu blir det innebandy fram till nån vecka före midsommar. Chefen betalar faktiskt "kors i taket" för hyran men det är väl bara för att han kan dra av momsen. Känner på mig att morgondagen kan bli lite seg å skröpplig. Träningsvärken kommer väl att komma redan ikväll med tanke på den status min kropp befinner sig i för tillfället. Man är ju inte direkt nån elitidrottare.

Det är mycket lättare att vara kritisk än att vara rättvis
-Benjamin Disraeli

Måndag, måndag igen!

Då var det dags igen då. En ny härlig vecka står för dörren. Jag känner mig lite som den där randiga kattfan, du vet han som hatar måndagar men gillar lasagne. Synd bara att nån dag måste vara den första i en vecka! Det känns iaf skönt att ha passerat denna milstolpe igen för ty tusen står dig åter.



Jobbet idag var väl som vanligt förrutom att jag kände mig extra omotiverad. Ett karriärbyte måste nog ske snart innan all gnista som finns slocknar ut helt. Chefens intåg var väl heller ingen motivationshöjare direkt även om han var väldigt subtil å medgörlig idag. Efter ett antal avhopp från avlöningslistan inser han nog äntligen att man inte kan behandla de anställda som boskap. Skall han ha en arbetstyrka kvar att tala om måste han nog förbättra sin framtoning lite samt att en ledarskapsutbildning inte skulle skada. Hur lär man ut sympati på bästa sätt? Den som vet får gärna höra av sig....

Vad har då annars hänt. Lite av det vanliga skulle jag säga men lite mer av vissa irriterande element. En fråga jag så här efter dagens prövningar ställer mig: stänger kunder av sin hjärna så fort man går in genom grinden till affären? I många fall verkar detta vara den rådande idelogin. Denna dag har nog slagit alla rekord när det gäller dumma frågor å dyl. Ibland undrar man om statsdelen håller på att fördummas medans jag skriver.

Idel solsken gör öken
- Arabiskt ordspråk

Så var det helg igen!

Det är fan vad tiden kan gå snabbt ibland!!!!!!!! Jag trodde i min enfald att tiden bara gick fort när man hade semester men ack så jag bedrog mig. Semestern som sagt hägrar i mitt sinne. Man måste nog ha något att se fram emot ibland för att orka hålla sig upprätt både fysiskt och psykiskt.
 
Jag har klagat en del på mitt arbete, jag är nog inte ensam om det, men ibland har man faktiskt fog för sitt gnäll. Ibland blir man bara frustrerad över sina arbetskamrater. Jag påstår inte att jag är nån jäkla fantom på arbetet men man ska väl kunna kräva att vissa arbetar i något högre hastighet än ultrarapide. Bara för att man kan gå långsamt behöver man inte göra det, speciellt inte när man har arbete upp över öronen!

Nu är då två veckors semester, anarki eller kalla det vad du vill sorligen slut. På måndag stiger vår chef, den vördnadsfulla FR, in genom dörren efter en liten tripp till Thailand. Fan den som hade råd att åka dit. Denna person med ett speciellt sinne för kontroll kommer nog att ägna större delen av sin första dag på arbetet med att kontrollera allt som har skett i hans frånvaro. Detta måste nog tyvärr gälla allt från övervakningskameror, försäljningsrapporter, frånvarotimmar, scheman etc. Vi i personalen får väl ställa oss i rad utanför hans kontor i väntan på att bli utfrågad om våra göranden i hans frånvaro. Man kanske ska sjukskriva sig på måndag..........

Å så ikväll så är det andra chansen i melodifestivalen. Undra om man ska kika på detta. Senast jag såg en hel deltävling höll jag på att krypa ur soffan av avsmak, ogillande eller ren undran om inte svea rike har något bättre å komma med i musikväg. Har inte direkt min almanacka fullspäckat denna kväll så man hamnar nog fram dumburken iaf.

Det är bara i lexikon som lön kommer före möda
- Arthur Brisbane

Emma!!!

En glädjens stund. I söndags natt komm lilla Emma till världen. Min ena kusin blev mamma för första gången. Väntar med spänning på att få besöka detta lilla mirakel. Det är nu den andra av mina kusiner på pappas sida som blir förälder. Det får en allt att längta lite själv, eller kanske mycket. Som man har man ju ingen biologisk klocka som tickar högt men något inom en klämtar iaf. Ekvationen kräver dock en partner och en livssituation som jag inte riktigt tycker att jag befinner mig i nu. Men vem vet -tiden får utvisa vad den har i sitt sköte. Längtar gör jag iaf!

En enda solstråle är nog att driva bort många skuggor
- Franciscus av Assisi

Om det ändå kunde vara sommar!

Om det ändå kunde vara sommar å semester nu!!!!

 Långbobadet i all sin prakt

Börjar ärligt bli j..ligt less på denna vinter. Känner bara för att komma ifrån jobbet några veckor. Vår kära chef har med denna vecka tillbringat två veckor i Thailand. Man är bara lite avundsjuk! Det börjar iaf bli ljust några timmar till om dygnet nu, en tröst i mörkret. Det gäller väl att tänka positivt vilket dock kan vara svårt i alla lägen. Se positivt in framtiden. Ett nytt jobb kanske väntar bakom nästa krön SNÄLLA...........du där uppe jag har väl varit snäll?

Avundas aldrig någon den lycka han ser ut att ha 
-du känner inte till hans hemliga sorger

- Indiskt ordspråk

RSS 2.0